OCD-foreningen udgiver i dag podcasten ”OCD på sidelinjen”, der handler om at være pårørende til en OCD-ramt under coronakrisen. Podcasten er den tredje i en serie på fire afsnit, der under titlen ”OCD i en coronatid” vil undersøge livet med OCD under coronakrisen, og hvad der venter på den anden side af krisen. Serien er produceret med støtte fra Velliv Foreningen.

Du kan lytte til podcasten ved at klikke på play-knappen ovenfor. Du kan downloade den ved at klikke her. Derudover vil den også blive lagt på Spotify, Stitcher, Google Podcasts og en række af de andre store podcast-tjenester.

Kompliceret søskendeforhold
Det er i forvejen en stor udfordring og opgave at være pårørende til en OCD-ramt, og coronakrisen har ikke gjort det nemmere. Liva oplevede, hvordan hendes OCD-ramte storesøsters forsøg på at sikre sig mod smitte belastede deres forhold i en periode, hvor de begge boede hjemme hos forældrene. Hør hende fortælle om, hvordan søsterens OCD helt fra de var små har påvirket deres forhold, og hvordan hun efterhånden har opnået en forståelse for, hvorfor storesøsteren ikke altid havde overskud til at interessere sig for lillesøsterens liv.

Gode råd til pårørende
Som pårørende kan man meget ofte komme i tvivl om, hvordan man bedst støtter den OCD-ramte – særligt i situationer, hvor udefrakommende faktorer som coronakrisen stresser den OCD-ramte. Hør Malene Klindt Bohni, psykolog med speciale i behandling af OCD og angst, giver nogle gode råd til, hvad man bør og ikke bør gøre.

 

Yderligere oplysninger
Kontakt Stig Andersen: stig@ocd-foreningen.dk / 4019 7682