Telefonrådgivning – 70 20 30 91

Telefonrådgivningen holder åbent som følger:

  • Mandag kl. 10.00 – 12.00, kl. 17.00-21.00
  • Tirsdag kl. 17.00 – 19.00
  • Onsdag kl. 10.00 – 12.00, 18.30 – 20.30
  • Torsdag kl. 17.00 – 19.00
  • Fredag kl. 10.00 – 12.00, kl. 17.00 – 19.00

Hvis man på grund af travlhed på telefonerne i åbningstiden ikke kan komme igennem, kan man indtale en besked og bede om at blive ringet op. Rådgiverne er personer, der enten selv har (haft) OCD, eller er pårørende til en OCD-ramt.

Medlemsskab

Bliv medlem af OCD-foreningen for kun 250 kr. om året og vær med til at hjælpe OCD-ramte.

Bliv medlem af OCD-foreningen

Selvhjælpsgrupper

OCD-foreningen har selvhjælpsgrupper i København, Aarhus og Odense. Formålet med selvhjælpsgrupperne er at give deltagerne nyt mod til at komme videre ved at give gruppedeltagerne mulighed for at møde ligesindede og finde ud af, at de ikke er alene med deres OCD-lidelse og arbejde med personlig udvikling i det omfang, det er muligt uden hjælp fra en fagperson samt en mulighed for at træne eksponering.

Selvhjælpsgrupperne faciliteres af psykologistuderende, som vil dele deres viden om OCD og kognitiv adfærdsterapi. Selvhjælpsgrupperne er lukkede grupper og kører ca. et år ad gangen. Gruppelederne står for visiteringen af medlemmer. Deltagelse i en selvhjælpsgruppe kræver ikke medlemsskab af OCD-foreningen.

Nogle steder tilbydes også ungeselvhjælpsgrupper for 16-26-årige.

Kontakt sekretariatet på 70203091, eller skriv til en af følgende mailadresser, hvis du er interesseret i at deltage i en selvhjælpsgruppe:

Købehavn:
ocdgruppekbh@ocd-foreningen.dk

Aarhus:
ocdgruppeaarhus@ocd-foreningen.dk Gruppe 1 Voksne/unge
Ocdselvhjaelpaarhus@ocd-foreningen.dk Gruppe 2 Voksne/unge
paagruppeaarhus@ocd-foreningen.dk Pårørendegruppen

Odense:
ocdgruppefyn@ocd-foreningen.dk

Lokalgrupper

OCD-foreningen har flere lokalgrupper i hele landet. Til lokalgruppemøderne kan både OCD-ramte og pårørende deltage. Formålet med møderne er dels, at alle får viden om OCD og behandlingsmulighederne, og dels om at træffe andre, der har OCD inde på livet, så man derigennem kan udveksle erfaringer. Der er ingen tilmelding til møderne og ingen pligt til at komme til mere end et møde, selv om man naturligvis er velkommen til det. Der kan være forskellige aktiviteter og foredrag til disse møder. Møderne er ofte en gang om måneden. Deltagelse i en lokalgruppe kræver ikke medlemsskab af OCD-foreningen. Nogle steder tilbydes ungegrupper for 16-26-årige.

Hvis du klikker på “Kontakt os”, vil du kunne se en liste med lokale kontaktpersoner, som du er velkommen til at henvende dig til, hvis du kunne tænke dig at være med i en gruppe. Under “Regioner” kan du gå direkte ind og se, om der er en gruppe i dit område.

 

OCD-nyt

OCD-nyt er foreningens medlemsblad med artikler om OCD, behandling, personlige historier, boganmeldelser m.m.

 

Nyhedsmail

11 gange om året sender OCD-foreningen nyhedsmails ud til medlemmerne med sidste nyt fra foreningen, links til arrangementer og relevante OCD-artikler, m.m.

 

Hjemmeside – www.ocd-foreningen.dk

OCD-foreningens hjemmeside indeholder information om OCD, behandling, aktiviteter i foreningen m.m. Via hjemmesiden er der for frivillige adgang til en særlig sektion. Herfra kan frivilligguides og andre informationer findes.

Caféer

OCD-foreningen driver i samarbejde med Angstforeningen og DepressionsForeningen tre caféer i København, Aarhus og Odense, hvor man kan komme, hvis man har eller har haft OCD, angst, depression eller bipolar lidelse – eller er pårørende.

Klik på følgende links og læs mere: