Så nærmer tiden sig for Folkemødet 2024! Fra torsdag d. 13. til lørdag d. 15. juni mødes flere tusinde politikere, mediefolk, organisationsfolk samt enkeltpersoner med interesse for politik og samfundsudviklingen helt generelt i Allinge på Bornholm til debatter, dialoger og alt det andet, der hører med til Danmarks største “open-air højskole”, som Folkemødet også bliver kaldt – og OCD-foreningen er selvfølgelig med igen i år med egen stand!

Vi har sammensat et spændende program, der er en blanding af personlige beretninger, faglige oplæg samt en sundhedspolitisk debat. Så tjek emnerne og tiderne nedenfor og sæt allerede nu et kryds i kalenderen eller tryk på stjernen ud for for vores events i Folkemøde-appen.

Du er også meget velkommen til bare at komme forbi vores stand (J35, Kæmpestranden) til en snak om OCD, om det at være pårørende til en OCD-ramt, om de tilbud, vi har i OCD-foreningen, og alle de andre emner, som kan presse sig på, hvis man på den ene eller anden måde har OCD inde på livet. Du kan også få testet din viden om OCD ved hjælp af vores “Tip en 13’er om OCD” – der er gode præmier på højkant!

Vi ses forhåbentligt i Allinge, 13.-15. juni, stand J35, Kæmpestranden:-)

 

PROGRAM

Torsdag d. 13. juni, 14.00 – 15.00

Personlig beretning: Mit liv med OCD
Min rejse mod recorvery, fra mørke, lidelse og lukkethed til accept, åbenhed og at se lyset igen

Mads Millner Nielsen har haft svær OCD det meste af sit liv. Invaliderende tvangstanker og tvangshandlinger satte gennem mange år rammerne og begrænsningerne for hans liv, men med den rette behandling og efter selv at have kæmpet en hård kamp, er han i dag kommet ud på den anden side, hvor, som han udtrykker det, ”lidelsen er en del af mit liv, men lidelsen er ikke mig”. Kom og hør Mads’ meget personlige og inspirerende beretning! Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Mads.

Mads

 

 

 

 

 

Fredag d. 14. juni, 11.00 – 11.45

Hvordan sikres udredning, behandling & genbehandling af OCD?
Ulighed i sygdom: Hvorfor skal OCD-ramte ofte selv finde og betale for udredning og behandling?

Deltagere:

  • Grethe Olivia Nielsson, regionsrådsmedlem (Enhedslisten), Region Hovedstaden, medlem af Danske Regioners Psykiatri- og socialudvalg
  • Steen Jakobsen, regionsrådsmedlem (Venstre), Region Midtjylland, medlem af Danske Regioners Psykiatri- og socialudvalg
  • Simon Sharif Chowdhury, regionsrådsmedlem (Socialdemokratiet), Region Syddanmark, medlem af Psykiatri- og socialudvalget
  • Helle Laursen Petersen, regionsrådsmedlem (Konservative), Region Sjælland, næstformand i Sygehusudvalget
  • Stine Næsted, psykolog, specialiseret OCD-behandler

 

 

 

 

Fredag d. 14. juni, 14.00 – 15.00

Hvad er OCD, og hvordan behandler man det?
Personlig beretning fra OCD-ramt Mads Millner Nielsen med perspektivering fra psykolog Stine Næsted

Mads Millner Nielsen har lidt af OCD siden sine teenageår og er aktiv i OCD-foreningen. I sit oplæg vil Mads give eksempler på, hvordan OCD kan se ud ved at fortælle sin egen historie, fra han udviklede de første OCD-symptomer, til han i dag er i behandling og har fået det langt bedre.Stine Næsted er autoriseret psykolog med mere end 20 års erfaring som OCD-behandler i egen praksis. Stine vil supplere Mads’ beretning med sit faglige perspektiv samt generel information om OCD. Blandt andet vil hun fortælle om alle de forskellige måder, tvangstanker og tvangshandlinger kan ytre sig på, samt hvordan man i dag kan behandle OCD ved hjælp af bla. kognitiv adfærdsterapi.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Stine og Mads.

Mads

 

 

 

 

 

Lørdag d. 15. juni, 11.00 – 12.00

Behandling af OCD
Bliv klogere på de terapeutiske metoder, som den specialiserede OCD-behandler anvender

Psykolog og specialiseret OCD-behandler Stine Næsted fortæller, hvordan OCD kan behandles terapeutisk. Stine har arbejdet med OCD-behandling i privat praksis i over 20 år og vil skitsere, hvordan et behandlingsforløb hos en psykolog kan se ud. Hun vil gennemgå, hvilke metoder man typisk anvender, med særlig fokus på kognitiv adfærdsterapi inkl. eksponering og responshindring, samt baggrunden for, at disse metoder virker. Stine vil også komme med gode råd til såvel pårørende som OCD-ramte, som står overfor at påbegynde behandling. Der vil blive rig mulig for at stille spørgsmål til Stine.

 

 

 

 

 

 

Lørdag d. 15. juni, 13.00 – 14.00

De pårørendes rolle i hverdagen og behandlingen af OCD
Oplæg ved psykolog og specialiseret OCD-behandler Stine Næsted

Når et menneske rammes af OCD, påvirker det hele familien, som ofte kan føle sig rådvilde og i tvivl om, hvordan de hjælper deres familiemedlem bedst: Må man blande sig i tvangshandlingerne, skal man skåne eller udfordre den OCD-ramte, hvornår og hvordan taler man bedst om OCD’en, og kan man risikere at gøre det hele meget værre? Samtidig ved vi, at udfaldet af behandlingen i høj grad kan påvirkes positivt, når pårørende inddrages og klædes godt på til at støtte op om behandlingen.

Psykolog Stine Næsted, som har 20 års erfaring indenfor OCD-behandling og pårørenderådgivning, vil i sit oplæg give gode råd til pårørende om, hvordan de kan hjælpe både før, under og efter OCD-behandlingen, samt hvordan de som pårørende selv kan få hjælp og støtte.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Stine.