I uge 41 (8. – 14. oktober) sætter det internationale samfund fokus på OCD med ’OCD Awareness Week’ for at nedbryde tabuer og gøre opmærksom på, hvordan lidelsen kan behandles effektivt. OCD-foreningen i Danmark er med i denne OCD-uge, hvor vi gennem vores sociale medier vil gøre opmærksom på lidelsen gennem personlige fortællinger og faglige oplæg.

I Danmark er der over 100.000 mennesker der lider af OCD. Det er børn, der ikke kommer i skole, voksne, der lever dybt isoleret og tusindvis af mennesker, der kun med nød og næppe får en hverdag til at fungere, mens de kæmper en indre og ofte skjult kamp mod ulidelige tvangstanker og -handlinger.

Alligevel er der mange, der ikke er klar over, hvad lidelsen indebærer – det gælder også lærere, pædagoger og praktiserende læger, som er dem, der kan henvise og hjælpe den OCD-ramte hen til den rette behandling. Og det gælder i mange tilfælde de OCD-ramte selv, der ikke ved, at der findes hjælp at hente.

I vil på foreningens Facebook og Instagram kunne se et nyt opslag hver dag de næste 7 dage. Opslagene vil bl.a. omhandle behandling af OCD, flere personlige fortællinger og udtalelser fra behandler. Vi håber, I vil følge med 🥰

Derudover så…..
🎥Følg med i morgen mandag den 9/10 i Go’ morgen Danmark’ på TV”  kl 7.10, hvor OCD kommer på dagsorden. ‘Formiddag på 4’eren’ (DR P4) på tirsdag, 10/10 kl. 10.30 – 11.30 vil også omhandle OCD📣