Mette Gjerlev kommer og fortæller om sit liv med OCD. Hun fortæller bl.a.:

”Jeg har selv levet med OCD, siden jeg var lille. Jeg har brugt meget tid på at forstå mine udfordringer og vilkår i livet, og jeg er blevet bedre til at leve det liv, jeg gerne vil. At symptombehandle på OCD-adfærd er en vigtig brik, hvis man vil skabe sig et liv, man kan lide at være i, men for mig har det været nødvendigt også at zoome ud og se OCD´en som en brik blandt mange brikker i mit livs puslespil, som handler om min historie og de strategier, jeg trækker op af værktøjskassen for at mestre mit liv.

Jeg har måttet tage mig af den lille skrøbelige og hviskende stemme, der gerne skulle være mit indre kompas og kigge min angst i øjnene – jeg har måttet kigge ind i min OCD, selvom jeg utallige gange har forsøgt at finde vejen udenom.

Som pårørende er det nær ved en umulig opgave at støtte en man holder af, som er ramt af OCD. Det kan mine pårørende skrive under på med store bogstaver. For hvordan støtter man en, der har svært ved at bære sig selv?
Jeg vil gerne dele min historie med dig, fordi jeg tror på, at vi får rigtigt meget godt ud af at dele vores historier med hinanden. Tit starter heling og udvikling der, hvor vi føler os mødt og genkendt i, hvordan vi har det – det er styrken i at mødes med andre med samme udfordringer.
Jeg vil gerne inspirere dig til at leve et liv, hvor du kaster dig ud i det, du gerne vil, selvom du har OCD med i bagagen. Jeg vil gerne møde dig, der er pårørende og fortælle dig, at selvom du ofte kan føle, at du gør alt forkert, så gør du det godt – fordi du er der.
I min fortælling kommer jeg ind på:
  • Mine oplevelser med OCD
  • Sammenhængen mellem mine livsudfordringer og OCD
  • Hvordan min opvækst og personlige udfordringer kan kalde OCD-symptomer frem
  • Hvordan jeg vælger at leve livet, selvom jeg har OCD
  • Hvad der kan være godt at gøre som pårørende
Nogle gange bruger jeg også min musik i min fortælling, da det kan nå os på en helt særlig måde.”
Der vil være tid til spørgsmål og samtale bagefter.
Tidspunkt: Tirsdag d. 7/11-23 kl. 19-21
Sted: Foreningernes Hus, Vissingsgade 31. 7100 Vejle
Tilmelding til: kontakt@ocd-foreningen.dk Mrk. ”Foredrag Vejle”
Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.
Venlig hilsen
Jacob Ravnskjær
Kontaktperson lokalgruppen Vejle