Herning: Børne- og ungegruppemødet flyttet

April måneds møde i børne- og ungegruppen i Herning er flyttet til torsdag d. 16. april kl. 19.00. Mødet vil foregå sammen med lokalgruppemødet, hvor der er foredrag med psykolog Malene Klindt Bohni. Vi håber at se rigtig mange til foredraget! Vi vil meget gerne, hvis I sender en tilmelding enten til Edit Christensen (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller Bettina Broni (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

Spørgeskemaundersøgelse - kortlægning af vores arvemasse

Hvad synes du om, at man i forbindelse med forskning kan kortlægge menneskets totale arvemasse? Er det godt eller skidt? Hvad kunne du tænke dig at vide om din egen arvemasse?

Vi ønsker at finde ud af, hvordan vi skal håndtere sådanne spørgsmål ved at undersøge holdninger blandt personer med en psykisk lidelse samt deres pårørende, som måske kunne blive forsøgsdeltagere en dag.

Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet gennemfører en spørgeskemaundersøgelse om de svære valg, der opstår ved kortlægning af en persons totale arvemasse i genetisk forskning. Undersøgelsen gennemføres under ledelse af professor, overlæge Ole Mors. Alle svar behandles fortroligt og du vil være fuldstændig anonym. Undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet (journal nr. RHP-2012-018 01846). Det tager ca. 20 minutter at udfylde spørgeskemaet.

Din holdning er vigtig for debatten om, hvordan denne nye teknologi skal anvendes i genetisk forskning. Undersøgelsens resultater kan være med til at udvikle retningslinjer for brugen af hel-genom undersøgelser i Danmark.

Du finder spørgeskemaet på dette link

På forhånd tak og med venlig hilsen,

Anna Sundby, ph.d. studerende
Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitet

Ole Mors, overlæge, professor
Forskningsenheden, afdeling P
Aarhus Universitetshospital, Risskov

Selvhjælpsgruppe for unge med OCD

Er du mellem 16 og 24 år? Lider du af OCD? Savner du at tale med andre unge om de problemer, tanker og svære følelser som fylder i en hverdag med OCD?
Hvis du kan svare ”ja” til det ovenstående, så er vores tilbud om en selvhjælpsgruppe for unge med OCD muligvis noget for dig. Her mødes unge med OCD i et trygt forum, hvor de kan dele deres erfaringer med at være ung og have OCD med hinanden.

Vi er netop ved at finde de sidste gruppedeltagere til et nyt selvhjælpsgruppe-forløb med opstart i februar eller marts, afhængigt af hvornår gruppen er fuldtallig. Gruppen kommer til at mødes et halvt år frem onsdage i ulige uger fra kl 17.15-19.15.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om gruppen og muligheden for at være med, så skriv en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor du kort beskriver dig selv. Så finder vi sammen ud af, om en selvhjælpsgruppe vil være det rette for dig.

Adresse: Alle selvhjælpsgrupper foregår på Skovagervej 2, indgang 76, 8240 Risskov. Her er gode parkeringsmuligheder og busforbindelser

Selvhjælpsgruppe for voksne i København

Der bliver nu startet en selvhjælpsgruppe op for voksne OCD-ramte i Købehavn. Gruppen vil mødes onsdag i ulige uger kl. 19-21.15 i OCD-foreningens lokaler Julius Bloms Gade 17, kld. tv., 2200 København N. Forventet start onsdag d. 28. januar. Hvis du er interesseret i at være med i gruppen, skal du skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Artikel om Café ODA i Århus Stiftstidende

Under overskriften "De sårbares fristed" bringer Århus Stiftstidende i dag en god lille artikel om Café ODA i Teglværksgade, som fejrer to års fødselsdag den 25. september. Læs artiklen ved at klikke her.

Flere artikler...

1. OCD-foreningen på Folkemødet