Ny ungegruppe i København

Som noget helt nyt starter vi en ungegruppe op i København. Gruppen er et mødested for dig, der er ung og OCD-ramt – eller har mistanke om, at du har OCD. Her har du mulighed for at møde andre unge, som også har OCD inde på livet, og få en snak under frie, hyggelige og afslappede forhold. Du er meget velkommen til at tage en ven eller veninde med.

Vi mødes første gang den 13. august og derefter den anden torsdag i hver måned kl. 19.00 i foreningens lokaler i Julius Bloms Gade 17, kld., 2200 København N. Det kræver ingen tilmelding at deltage – du møder bare op. Hvis du har spørgsmål eller gerne vil høre mere om gruppen, kan du kontakte Allan på tlf. 28 11 77 44 eller Annette på tlf. 22 90 20 24. Vi glæder os til at se dig.

Ny gruppe for pårørende i København

Så starter der en ny gruppe op for pårørende i København!Første møde er mandag den 1. juni kl. 19-21, Julius Bloms Gade 17, kld. 2200 Kbh. N. Gruppen vil mødes hver anden eller tredje mandag afhængigt af, hvad gruppen beslutter sig for. Der er plads til omkring seks deltagere.

Er du interesseret i at deltage, eller har du yderligere spørgsmål, send en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Ny lokalgruppe i Grenå

Så starter der en ny lokalgruppe op i OCD-foreningen - i Grenå. Vi holdt første møde torsdag d. 30-4-15  kl.19.00 på Gasværksvej i Ung Djurs lokalerne. Så er du OCD-ramt eller pårørende, bor i Norddjurs og omegn og gerne vil vide mere om gruppen, så kontakt Bettina på 27823460 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Opdateret artikel om kognitiv adfærdsterapi

Vi trækker i foreningen på mange gode kræfter blandt behandlere med indsigt i OCD, f.eks. til at levere godt, fagligt indhold til vores hjemmeside og til OCD-nyt.

Senest har Eline Lauritzen, Susanne Johansen og Stine Næsted fra Praksis for Kognitiv Terapi i København opdateret artiklen om kognitiv adfærdsterapi på hjemmesiden under fanebladet "Om OCD" til at indeholde de nyeste ting inden for kognitiv adfærdsterapi og behandlinger, der udspringer af eller supplerer kognitiv adfærdsterapi. Læs artiklen ved at klikke på flg. link Kognitiv adfærdsterapi mod OCD.

Spørgeskema - kortlægning af vores arvemasse

Hvad synes du om, at man i forbindelse med forskning kan kortlægge menneskets totale arvemasse? Er det godt eller skidt? Hvad kunne du tænke dig at vide om din egen arvemasse?

Vi ønsker at finde ud af, hvordan vi skal håndtere sådanne spørgsmål ved at undersøge holdninger blandt personer med en psykisk lidelse samt deres pårørende, som måske kunne blive forsøgsdeltagere en dag.

Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet gennemfører en spørgeskemaundersøgelse om de svære valg, der opstår ved kortlægning af en persons totale arvemasse i genetisk forskning. Undersøgelsen gennemføres under ledelse af professor, overlæge Ole Mors. Alle svar behandles fortroligt og du vil være fuldstændig anonym. Undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet (journal nr. RHP-2012-018 01846). Det tager ca. 20 minutter at udfylde spørgeskemaet.

Din holdning er vigtig for debatten om, hvordan denne nye teknologi skal anvendes i genetisk forskning. Undersøgelsens resultater kan være med til at udvikle retningslinjer for brugen af hel-genom undersøgelser i Danmark.

Du finder spørgeskemaet på dette link

På forhånd tak og med venlig hilsen,

Anna Sundby, ph.d. studerende
Institut for Klinisk Medicin