Unge kvinder plages af mørke selvmordstanker

IMG 7062 SmallMX metroexpress har i dag en historie om, at omkring en femtedel af alle unge kvinder mellem 15 og 24 år har overvejet at tage sit eget liv. Psykolog og direktør i GirlTalk.dk Anna Bjerre udtaler i artiklen, at tallet i den grad skal tages seriøst.
»Når de unge piger fortæller os, de ikke længere har lyst til at leve, er det ofte et udtryk for en håbløshed, en desperation og en magtesløshed, og de føler, at det hele simpelthen er blevet for uoverskueligt,« forklarer hun.

Julie Duch Lauridsen, der som 19-årig udgav bogen "Er der en vej ud af helvede", som vi tidligere har omtalt i OCD-nyt, udtaler sig også til artiklen, som du kan læse ved at klikke på dette link.

"Kampen for mit liv"

Kampen for mit liv SmallJulie, der har startet OCD-foreningens ungelinje op, har skrevet en lille bog, som hun har kaldt "Kampen for mit liv". Bogen er hendes personlige beretning om, hvordan hun kæmpede sig ud af sin OCD og indeholder gode råd og opmuntring til andre unge i samme situation som Julie. I seneste OCD-nyt bringer vi 1. kapitel af bogen, som er skrevet, da Julie var 14 år. Ved at klikke på følgende link, kan du læse hele beretningen: "Kampen for mit liv"
Illustration: Kristoffer Ager

Go' morgen Danmark-indslag om OCD

Gomorgen Danmark 12 10 2016

I anledningen af OCD Awareness Week havde Go' morgen Danmark et rigtig godt indslag om OCD, hvor psykolog Trine Lind og OCD-ramte Per Brændgaard fortalte om lidelsen.

Du kan se klippet her.

"Jeg blev rask, fordi psykiatrien gav sig tid til mig"

Anna Øhlenschlæger har skrevet en kronik i Information, hvor hun fortæller om den gode behandling, hun som barn fik for sin OCD. Hun frygter dog, at psykisk syge børn i dag møder et helt andet system, som ikke giver sig den tid, der er behov for. Læs kronikken ved at klikke på linket: Jeg blev rask, fordi psykiatrien gav sig tid til mig

Opstart af selvhjælpsgrupper for OCD-ramte i Aarhus

Selvhjælpsgruppe for OCD-ramte

Vi starter snarest en ny selvhjælpsgruppe op i Aarhus og inviterer hermed personer, som er interesserede i at deltage, til at kontakte os. Selvhjælpsgruppen er for dig som har OCD, og som har lyst til at tale med andre OCD-ramte og dele de tanker, følelser og problemer som følger med.

Mødetidspunktet er hver anden tirsdag kl. 19-21, og møderne vil finde sted i Café ODA på Teglværksgade i Aarhus C. Hvis du er interesseret i at komme i en selvhjælpsgruppe,kan du kontakte os på mailen: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vi sammen kan finde ud af, om en selvhjælpsgruppe er det rette for dig.

Rie og Christina

Selvhjælpsgruppe for OCD-ramte unge

Er du i alderen 16-25 år og OCD-ramt, og ønsker du at udveksle dine erfaringer, tanker og følelser med andre unge i Aarhus? I løbet af oktober vil der blive oprettet en selvhjælpsgruppe for dig. Gruppen mødes onsdage i ulige uger fra kl. 19 til 21.30.

Tilmelding foregår på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Hvis du ønsker at deltage, må du meget gerne skrive kort om dig selv og din oplevelse med OCD, så vi sammen kan finde ud af om gruppen er noget for dig.

Med venlig hilsen,
Caroline og Kirstine