OCD-foreningen lancerer ungelinje

Fra d. 7 juli kan man som noget helt nyt ringe til OCD-foreningens ungelinje, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål og få rådgivning fra andre unge, der også har OCD. Man kan være helt anonym, og man bestemmer selv, hvad man vil sige. Det, man siger i telefonen, bliver ikke sagt videre til nogen andre, da vi, der sidder i den anden ende af røret, har tavshedspligt.

Vores intentioner er at hjælpe så mange som muligt med at få svar på de spørgsmål eller problemstillinger med sammenhæng til OCD, de går rundt med.

Det vil være muligt at ringe til ungelinjen hver anden uge om torsdagen fra 19-21 på telefonnummer 70 20 30 91. Jeg vil tage imod opkaldene. Jeg har selv OCD, men har lært at bekæmpe min OCD. Jeg kan rådgive ud fra min egen erfaring samt den viden, jeg har fået fra andre med OCD.

Hvis man gerne vil kende mere til min historie, vil der også mulighed for at læse min egen beretning. Jeg har skrevet min historie ned for at andre evt. kan identificere sig med mine følelser i mit forløb. På et tidspunkt vil beretningen også blive lagt ud her på OCD-foreningens hjemmeside.

Alle personer har forskellige tanker, og alle er individuelle, men det at vide at man ikke er alene om at have OCD, håber jeg kan hjælpe. Det er ikke kun personer med lignende OCD, som min der kan ringe til ungelinjen. Alle unge, der har OCD inde på livet, eller er i tvivl om de evt. har OCD, er velkomne til at ringe til ungelinjen.

Til at starte med er det kun mig, der tager imod opkaldene, men vi håber, at flere vil melde sig til det, så ungelinjen kan være åben mere.

Med mange hilsner fra Julie